Har du ett foto intresse och gillar friluftsliv?   

Fotomaratonet utmanar dig som är intresserad av natur och fotografering, oavsett vilken utrustning du använder. Utmana dig själv och dina vänner på ett roligt och kreativt sätt genom att dela med dig av dina naturfotografier och både inspirera och inspireras. 

Fotografer: Rebecka Sundahl, Janet Björnestrand. 

Var med i årets Fotomaraton och tävla om titeln Årets Friluftsbild 2023 och 50x70 Canvas förstoringar. Tagga dina naturfotografier #svenskafriluftsklassiker i sociala medier och du är automatiskt med i tävlingen. 

Temat i år är den biologiska mångfalden i vår Svenska natur. Sista inlämningsdatum 31/12 2023. Rättigheterna av bilden kvarstår fotografen men kan komma att nyttjas isamband med En Svensk Friluftsklassikers interna/externa kommunikation som t ex webbsidan i syfte att påvisa goda exempel. 

Årets Friluftsbild 2022

Fotograf: Anna Fallström

Årets friluftsbild 2022 blev den fantastiska skildringen av den svenska skogen av fotografen Syranna. 1500 har taggat sina bilder #svenskafriluftsklassiker på sociala medier och deltagit i det populära fotomaratonet med friluftstema. 10 final bilder samt 3 bonus bilder röstades slutligen fram som finalbilder. (se några exempel nedan.) 

Stort Tack till alla deltagare och för alla fantastiska naturfotografier. Ni inspirerar 📸

Fotografer: Lena Wiik, Monica Buhre, Joel Olsson, Lotta Lund, Syraana, Johanna Karlsson Deucher


Tidigare vinnare Årets Friluftsbild

Fotografer: Micke.and.Melli, Malin Blomqvist Ivarsson.